Rislund is the shit.

Hmmm...

Finn ett fel i denna artikel.

Jag är snart 24 - men känner mig som 26

sudd
Ser du din 15-årige bror någonstanns?

Hyfsat försenat, och inte en dag för tidigt; The Blood Brothers på Debaser i en serie abstrakta bilder.

Som bekant besökte The Blood Brothers Stokcholm, för några veckor sedan. Scenen var Debaser, och åldersgränsen 0. Anledningen är att BB har en generellt ung publik. Varför har jag ingen om aning. Det bara är så. Alltså var Debaser smockfullt av ännu ej byxmyndiga emokalufser. Och det är ju förstås trevligt. Inget ont om det.

Men, man känner sig gammal. Inte på ett bra vis, utan på ett väldigt gubbigt sätt. Stolt spatserar man in i "öl-rutan" och köper en kall jävel. Men man känner sig inte häftig på något vis. Snarare som de där tjuvrökande 9:orna man själv skrattade åt i 7:an. Dom som stod och stressrökte bakom matsalen för att ingen rastvakt skulle upptäcka dom.
    Ibland försöker man kika ut lite smått, för att se en skymt av förbandet, vilket resulterar i en sträng blick från ölrutevakten.

bassist
And a 1, and a 2, and a 1-2-3-4...

När bandet väl stiger på blir det förstås värre. Man försöker hänga med, hoppa och stoja. För att visa att man ännu behärskar moshpittens oskrivna regler. Men till ingen nytta. Efter en halv låt är jag helt slut och suktar efter en ny öl, som kan mjuka upp mina leder och få mig att skita i min dåliga kodition. Gud vad jag önskar att jag var 16 och orkade hänga med i konserterna. Nu är man förvisad till gubbhörnan, långt ut på kanten och får stå med sin luftgitarr, för att ibland svänga loss lite. Men inte för mycket. Nåväl. Det skulle sig visa bli bättre, dagarna senare. Men mer om det om ett tag.

fredde
Vadå voyeur?

The one. The only. Fredrik Strage. Synd att Robert försvann så tidigt in i folkmängden. Annars hade det varit på sin plats med en uppföljningsbild på Arvikafotot.

forvirrning
Istället för en gruppbild ? totalt jävla förvirrning.

Naivt hoppades vi på att bandet skulle dyka upp i baren efter spelningen. Ett utmärkt tillfälle för att ge dom en klapp på axeln och en slentrianmässig "great show, guys"-komentar. Det gjorde dom inte. Vi fick nöja oss med en bild utanför turnébussen.

erik
You talkin' to me?

En man som var redo att kasta in handuken, redan när vi träffade honom.

emilstellan
Till slut kommer vi till ett ställe där alkoholister inte föses in i ett litet rum.

emil
Den där förföriska blicken är inte att leka med.

andy
Andreas upptäcker att hans mage inte gillar öl. Som allt annat.

Och det var det.


Orka uppdatera del 2

Okej så nu har motivationen att blogga infunnit sig igen. Det var tänkt att jag skulle sparka igång igen, med en genomgång av Blood Brothers på debaser, Eagles of Death Metal dagarna senare, killars oförmåga att öppna upp sig för varandra – utan att det blir obekvämt –,  snurriga föreläsare på södertörns högskola m.m.  Men det kom av sig när jag insåg att Mac OS inte stöder Samsung Digimax i5 kamera. Bilderna är centrala.  Men snart, mycket snart.