Fontänsår

#2164 - Tokyo Gore Police



Vi kan nöja oss med att konstatera att smakfull minimalism inte stod högt upp på dagordningen när Tokyo Gore Police befann sig i konceptstadiet. Och nej, mannen på bilden här nedan har inte ätit rödbetssoppa.


Familjefilm

#2155 - Taxidermia



Bland IMDb:s
sökord för Taxidermia hittar vi bland annat: Fire, Penis, Father and Son Conflict, Unsimulated Sex, Group Vomit, Nipple, Mastrubation Scene, Summer Vaccation, Experimental Film, Sunset, Anus, Russian Language Spoken, Shot In The Head, Bird Poop, Surrealism, Giving A Toast.

Instant Vulgo Cinema Classic!

Tuttar, tuttar och en industriborr

# 2154 - Slumber Party Massacre II



Varningslamporna blinkar när en teenslasher är oförståelig. Logiskt sett borde det inte gå att misslyckas med ett så befriande dumt koncept. Fyra tonårstjejer och deras gräsrökande dudes till pojkvänner spenderar helgen i en lyxvilla på vischan. Kuddkrigg, oskyddat sex och champagne. Mördare förstör festen och går loss på kidsen med en industriborr i en gitarrkropp.

 

Det hade räckt så. Det gjorde det för originalet som var en dumkul slasher enligt konstens alla regler. Slumber Party Massacre II kompliceras av en utdragen uppbyggnad, Lynchianska drömsekvenser och frågeställningen: var det en dröm, eller inte? Gäsp. Plusstjärna dock för det omotiverade och väldigt konstiga musikalnumret.



Kul fakta: Bara en av tjejerna på omslaget är med i filmen (den blonda).


Vi, bakom solen

#2147 - Men Behind The Sun


Ökänd är bara förnamnet på Men Behind the Sun. På förenklande Hollywood-lingo är den "Schindlers List fast i Kina. Minus lyckligt slut. Plus rätt grisiga scener". Alltså; en film om japanernas experiment mot kinesiska krigsfångar under andra världskriget. Och visst tog regissören Tun Fei-Mou tagit ut de visuella svängarna; Kvinnlig fånges armar fryses ner till -30 minus och doppas sedan i kokande vatten så att skinn och kött åker av som strumpor med dålig resår. Manlig fånge stoppas i tryckkamare tills att han sväller upp och skiter ut tarmarna på sig själv. Eller autentiska bilder på levande katter som äts upp av utsvultna råttor. Kanske ingen första dejten-film, nej.

 

Problemet är just att den visuella terrorn ligger i fokus. Någon ordentlig huvudperson saknas och som tittare bygger man inte upp någon relation med varken fångar eller fångvaktare. När filmen sedan ska sammanfattas en mörk kväll på lägrets tågstation serveras det en moralkaka med smak av banalitet. Japansk soldat sticker ned förrymd fånge med flaggstång. Blod skvätter på flagga. Japansk pojksoldat åker gråtandes iväg i godståg med den befläckade flaggan i sin skälvande famn. Okej, vi fattar. Japan har kollektivt blodat ned sina händer och dess ungdom är desillusionerad och berövad på sin oskuld.