Bättre sent än aldrig

Många saker på en gång:

Snark
Så här god ramen har jag aldrig ätit.

Bättre sent än aldrig med en uppdatering. Varje gång jag försökt mig på en hemsida/dagbok/whatever, slutar det med att uppdateringarna successivt blir glesare. "Det kommer annat i vägen", är den universella ursäkten. Inte för att just detta projekt lockar särskilt mycket uppmärksamhet. Det är mest en grej man gör för sig själv, för att var och varannan dag skriva något, vad som helst. För att hålla språkbruket vid liv.

Bättre sent än aldrig med We know where you lives första spelning. Efter ett års repande glider vi in på räckmacka deluxe (plusmeny) när syskonbandet tvingas ställa in. Inför en måttligt road metalpublik rev vi av sex låtar – våra enda låtar efter att sju stycken kasserats efter disskusioner om vart musiken är på väg – på under 20 minuter. Helt okej uppslutning för en spelning vi inte han proma själva, men som sagt. Hardcore skrik uppluckrade med catchiga melodier, är inte vad en publik av nitarmband, tribalmönstrade longsleeves och Dissection-tischar vill höra. Bättre målgruppspassning nästa gång, får man hoppas på. Någonstans finns ni, ni sneluggade dryga pop-as som vågat smutta lite på disstade gitarrer och oren sång.

Bättre sent än aldrig med att faktiskt måla om sovrummet. Jag och Madde har pratat om att måla om vårt kallbrandsgula sovrum sedan vi flyttade in här, och har äntligen fått tummen ur. Rummet-man-inte-är-i-såvida-man-inte-måste ska förhoppningsvis bli rummet-man-gärna-chillar-i-en-stund-eller-två.



En sådan lättnad!

Player1 020 är äntligen skickad.  Det sista numret från IDG:s kontor. Från och med nu är det Reset AB:s kontor som gäller. Hur det kommer att se ut vet ingen på redaktionen ännu. Det är spänt skakigt och ovisst. Men det blir nog bra.

Med andra ord kan jag:

1. Koncentrera mig på plugget och F.M.S ett tag fram över. Skönt. Vi kanske borde registrera företaget nu. Skulle se bra ut eller hur?

2. Läsa serier. Har haft för mycket att stå i och därför inte kunnat läsa så mycket serier som jag skulle vilja. Men det kommer nu. Har ett par stycken jag måste bläddra igenom. Och what the fuck liksom. Ett skivbolag måste ha en bibba med serier liggandes så att man har något att läsa under tagningarna.

Marvel zombies
58345-4

I ett alternativt universum har Marvels hjältar förvandlats till Zombies. Spider-Man, X-Men, Avengers, Hulken, Power Man, Daredevil, etc. Nu springer de runt och mumsar på vad som finns kvar av mänskligheten. Och Sig själva. Kan inte vara annat en klockrent.

Shaolin Cowboy
58345-7
Rutan talar för sig själv. Shaolinmunk reser runt i ett västernliknande landskap. Dödar många desperados. Myckyt blod, mycket våld. Alla skriker. Ja tack. Varför har det inte gjorts en sån här film ännu?

Apropå någonting; CSN har bestämnt sig för att ge mig min första utbetalning

Copy and paste maffian slår till

Känslan av att ha bytt till en ny blogportal är som att börja om på en ny sparfil. Jag upptäckte att den gamla var korrupt, och startade motvilligt en ny.

Lyckligtvis kunde jag återställa vissa delar av den gamla sparningen (översättning: jag orkar inte skriva något idag, så jag nöjer mig med att återanvända gammal skåpmat).

"Ett till gott nytt år

Det börjar som ett sådant i alla fall. F.M.S hemsida börjar bli klar. Efter väldigt många om, och några fler men. Det blir lätt så när ett gäng pojkar med olika dygnsrytmer, arbeten och skolscheman ska försöka dra igång ett seriöst projekt.

Sakta i backarna. Vad är F.M.S? Saxat ur opublicerat pressmeddelande: "F.M.S [Fuck Me Sideways Productions] is a longtime dream coming true for musical visionaries Pål Lundqvist and Kasper Nowakowski. Since the lo-fi recording sessions of Canman & His Sidekick Bananas "Sidefuck Disorder" in mid-2002. With "Sidefuck Dissorder" a dream was formed amongst the three band members [Pål, Kasp and Lars]. A dream about having their own record label, and the money to buy fancy pancy studio equipment that didn't sound like shit being grinded through a tread mill. Fast forward to 2006, and that dream is starting to materialize. F.M.S has been formed. Bands have been signed, and music has been recorded. Now we just need that fancy pancy studio equipment." På ren svenska betyder detta alltså att deklarationen blir riktigt intressant i år.

Större nyhet ändå är att Canman & His Sidkick Bananas går in i studion för att spela in nytt material. Eller går in och går in. Vi har börjat planera nytt material, och vi planerar att gå in i studion och spela in det så småningom. Från att ha varit "ett band som finns, men aldrig spelar, repar eller skriver något nytt" är det dock ett ganska stort steg. "

Phew...

Sent.

Varför måste det alltid bli så jävla sent? Klockan är tio i två och jag ska upp klockan sju imorgon. Det är för fan inte klokt. Det hjäplte knappast pluggandet i morse att vara så trött att ögononen tårades. Satt på tunnelbanan och förökte läsa. Det gick inte med mer än två menningar åt gången innan det blev myrornas krig av det hela...

Jag borde nog återgå till
ursprungsidén med den här blogen snart. Att försöka plita ned något vettigt var och varannan dag slutar bara med en massa blaj.... vilket gav mig en idé.

 

Jag önskar att jag kände mig lika ultimat just nu
Efter en lång dag på jobbet är det dags att varva ned med lite.


Alltid en början

• Låtsaskompisen i Hide and Seek är egentligen Robert De Niros psykotiska alter ego. När han sover byter han personlighet till Charlie och är allmänt ond. Det har att göra med att han en gång såg sin fru vara otrogen och därför dödade henne, men fick det att se ut som ett självmord.
• Liket som hela tiden ligger mitt i rummet, i Saw, är egentligen mördaren. Han reser på sig i slutet. Det är en av doktorns cancerpatienter på sjukhuset, och inte vårdaren som man skulle kunna tro. Han är också fast i spelet.
• Anledningen till att Anakin Skywalker slutligen luras över till den mörka sidan är att Palpatine manipulerar honom. Han lurar i Anakin att Jediordern är emot honom, och lovar honom krafter som kommer att kunna rädda Padmé från döden. I slutändan är det Anakin själv som dödar henne.
• Kung Fu Zombie... slutar bara ganska abrupt. utan någon egentlig anledning eller förklaring.
• Jim Carrey och Kate Winslet blir ihop igen efter att de glömt varandra i Eternal Sunshine of the Spotless Mind.
• Christina Ricci sätter dit charlize theron i slutet av Monster.
• Byn i the village är något av en Amish by som avskärmat sig från omvärlden. Den utspelar sig inte alls under 1800-talet, utan på 90-talet. ”monstren” är människor som klär ut sig för att ingen ska våga fly från byn. De som startade byn skrev en överenskommelse med myndigheterna att det inte skulle flyga några flygplan över byn eller så. Ganska långsökt alltså.
• Efter eftertexterna i nyversionen av Dawn of the Dead får man se överlevarna (sjuksköterskan, snuten, den unge säkerhetsvakten, och tjejen som tar hand om hunden) ta sig till ön. För att upptäcka att den är full av zombies.
• Enda sättet Ashton Kutcher kan förhindra dåliga saker från att hända i The Butterfly Effect, är att resa tillbaka i tiden och säga åt sitt livs kärlek att dra åt helvete.
• Nicholas Cage blir blåst på rubb och stubb i slutet av Matchstick Men. Det visar sig att både hans psykiatriker och ”dotter” arbetat i maskopi med hans partner för att kunna blåsa honom på precis allt.
• I A Clockwork Orange blir Alex Nedslagen av ett uteliggargäng i slutet, inkluderande uteliggaren han misshandlade i början.
• Det är armégrannen som mördar Kevin Spacey i slutet på American Beauty, eftersom Spacey gav honom kalla handen.
• Amelie får fotoautomatkillen i slutet v Amelie från Montmarte, och hennes far vågar sig iväg på sin första utlandsresa.
• Alla scener i Identity utspelas i en massmördares huvud. Vilket betyder att alla karaktärer på hotellet bara är hans påhittade personligheter. Och det är den lilla pojken som springer runt och dödar de olika personligheterna.
• Neo och Trinity dör i slutet av Matrix Revolutions. Först hinner de dock sluta fred mellan maskiner och människor.
• Det är pojkvännen som är mördaren i The New York Ripper.
• Alla huvudpersoner (typ 8 stycken) dör i Ju-On.
• Johnny Depp får ögonen utborrade i slutet av Once Upon a Time in Mexico.
• Guy Pearce dödar Joe Patoliano i slutet av Memento. Och det visar sig att Carrie Ann Moss bara lejt med honom hela tiden.
• Harrison Ford är mördaren i dolt under ytan. Men han dör på slutet. • Tjejen i the crying game är en snubbe.
• För att bli av med Ringförbannelsen måste man visa en kopia av bandet för någon annan. Vilket huvudrollens ex-make upptäcker precis innan han dör i slutet.
• Brad Pitt och Edward Norton är egentligen samma person i Fight Club. Det är bara Norton som har en personlighetsklyvning.
• Bruce Willis är egentligen död i Sjätte Sinnet.
• Bruce Willis upptäcker att han såg sig själv bli skjuten som barn, i slutet de tolv apornas armé. Ve och fasa, det har inte varit en dröm!
• Brazil slutar med att tjejen dör och hjälten bli ett koli.
• Maskinerna tar över världen i slutet på terminator 3.
• George Clooney dör i slutet på Solaris.
• Kevin spacey är keyser soze i De Misstänkta.
• Laura palmers farsa är mördaren i Twin Peaks.

Ja, och så dagens bild förstås.
58345-2


Under nytt tak

...alright. Så har jag bytt från blogger till blogg.se. Mest för att blog.se har bättre bildhantering. De röda medaljongtapeterna är dock också ganska läckra. Det ska förstås firas med pompa och ståt. Och en ganska meningslös bild.
58345-1