Fan ta dig världen

Herregud. Nu önskar jag verkligen att jag bodde i Amerikat

Mastodon out on a HEADLINE tour in SEPTEMBER with Converge and The Bronx! Starting Tuesday, July 18th @ 12 noon eastern, hardcore fans can click
here, to get presale tickets for select tour dates.

Mastodon och Converge.... fan.

Välkommen världen

Nu har jag och Madde skaffat kabelteve. Det känns stort. Jag har verkligen saknat "Worlds most Amazing Videos" och sunkiga sitcoms på femman. redan idag avnjöt jag en frukost framför precis ingenting. men det kändes bra. Nu slipper vi att kolla på intellektuella SVT-debatter, bara för att vi inte har några andra kanaler.

Vilket inte betyder att SVT och TV4 inte smugit in trashiga nonsens program i tablån. SVT som tidigare haft en aversion för pseudo realitysåpor kablar numera ut Den Arga Kocken, med Gordon Ramsey. I korthet handlar serien om Gordon Ramsey, stjärnkock, som anlitas av restauranger på dekis. Han åker dit, förolämpar kocken (som givetvis måste se förstående ut, han är  på teve trots allt), och gör om menyn. I slutet av programmet får man oftast reda på att restaurangägarna kånkade ett par månader senare, trots Ramseys försök.

TV4 har Licensed to Grill, världens härligaste matlagningsprogram. Rob Rainford grillar smarriga lammkotletter och blandar saftiga coleslaws med en oefterhärmlig entusiasm. I slutet av varje program bjuder han över sina kompisar (aka. inhyrda skådisar med perfekt Wella-skimrande hår och blekta tänder) och mumsar i sig allt till porrig sleazejazz i slowmotion.

Kabelteve och värme är annars en dödlig kombination. Jag orkar inte formulera några vettiga meningar (illa eftersom jag är på jobbet). Jag orkar inte kolla om det smugit in några korrmissar i det jag skriver just nu (illa eftersom jag stavar som en kratta).

Dags att åka in på torken

Satt och skrev en nyhets notis om detta för bara några minuter sedan. Var ganska jävla svårt att hålla sig objektiv och ickecynisk. Men det gick till slut. Det är en jättefin idé, men va fan... dom låter ju för jävla roliga?


Alltså: Smith & Jones addiction consultants, en helylle organisation från Nederländerna har öppnat en aväjningsklinig för teve –och dataspelsmissbrukare. Ett AA-hem för tevespelsfanatiker om man så vill. Visst skulle man vilja vara där när M3G@_FR@G berättar om hur det var att tillfredställa äldre herrar på en parkering, för att få ihop till en timmes spelande på ett internetcafé?

"Xbox, Counter Strike, Quake and EverQuest are names that many of us have never heard."

Man undrar i vilken grotta Smith & Jones har tillbringat de senaste 10 åren. Never heard? Vilken förälder blir chockad när ungen vill ha ett nytt spel i julklapp.

"For many young people these names have become an obsession."

Märk väl. Det är namnen som är upphov till ungarnas beroende. Inte spelen i sig. Illa.


"Computer and video games can be fun and innocent. Most people can play computer games without trouble. However, 20% of all gamers can develop a dependency on gaming.

Many of these individuals have neglected family, romance, school, and jobs; not to mention their basic needs such as food and personal hygiene… all for a video or computer game."


Visst är det härligt när seriösa institut stärker sina argument med statistik och siffror utan någon som helst källanvisning? Kom igen liksom.

"We began to see a need for such attention in this area in 2005, when a small number of clients being admitted into the WILD HORSES CENTER for drug and alcohol addictions were also telling us about their compulsive gaming behavior. This was new to our staff. We had never heard of people spending up to 16 solid hours on a game trying to “level up”.

What really worried us was that some of the cases we saw were as young as 8 years old."


Wow. 8-åriga drogmissburkare! Det där med legaliserad marijuana kanske inte är en så bra idé trots allt.


"Smith and Jones is running a special survival camp from July 10 - July 24 in Holland and the forests of Germany. This camp is the first of its kind in the world.

We will help participants evaluate the damage that gaming has had on their lives as well as the destructive effect it’s had on their loved ones. Our goal it to teach them new skills that will help them to enjoy life apart from their addiction. We will show them that real adventure is better than fantasy adventure."


Jag ser verkligen inte det här som realistiskt. Ett bootcamp för fisbleka datanördar med dålig hygien och en aversion för utomhus aktiviteter? Dra ner med ett kamerateam och nästa säsong av FCZ är kirrad.

Fram med skumpan

Wo-fucking-ho. Tracklisting till den kommande Blood Brothers skivan som släpps den 10:e oktober. Young Machetes heter härligheten. Mums. Redan på förhand känns Rat Rider som hitten. Kan det vara en ”uppföljare” till Crimes bästa spår Rats and rats and rats for Candy, månne?

Set Fire To The Face On Fire
Nausea Shreds Your Head
Street Wars, Exotic Foxholes
The Giant Swan
We Ride Skeletal Lightning
Camouflage Camouflage
Rat Rider
Spit Shine Your Black Clouds
1, 2, 3, 4 Guitars
Lazer Life
Lift The Veil, Kiss The Tank
Johnny Ripper/Stevie Ray Hendrixson
Huge Gold AK-47
Vital Beach
You're The Dream, Unicorn!



För övrigt har post-festival traumat inte lagt sig ännu. Ännu ett år, ännu en Arvikafestival. I år mer än någonsin undrar jag varför jag utsätter mig för sådant här. När man går och lägger sig är det svinkallt och man tömmer ryggan på kläder för att inte få lunginflammation. Och inte kan man be grannarna dra åt helvete för att de för liv. På morgonen vaknar man upp i en bastu, bakfull och allmänt risig. I inget stånd att egentligen ta av sig alla kläder igen. Grannarna är fortfarande lika jävliga. Och fortfarande kan man inte be dom köra upp den där akustiska guran i röven. Hämnden kom i form av fekalier utsmetade på deras tältduk. Nej, jag tog inte i dom. Nej, det var inte min egen avföring. Ja, fekalier är ett ord jag tänkte börja använda oftare i det dagliga vokabuläret.

Det allmänna hatet mot människor vet ibland inga gränser, och de når sin absoluta kulmen när 15 000+ alkoholentusiaster samlas på en äng för att ägna sig åt sin hobby. Idioter som tror att ens lägger är E4:an. Idioter som delar ut Piratebay-klistermärken och tror att ölen är gratis, precis som allt annat i livet. Idioter som försöker sno ens ärligt stulna kundvagn. Idioter som stämmer upp till allsång på fyllan (ingen berättade för dem att Free Bird är ett stående skämt på rockkonserter). Trashidioter som gör helcrazy stuff som fyllan – som att heila och skrika glåpord åt allt och alla med en Sofiero i handen. Idioter, idioter, idioter.

Jag antar dock att jag skulle skjuta mig själv i foten om jag sa att det inte blir något Arvika nästa år. Det sa jag redan förra året.