Välkommen världen

Nu har jag och Madde skaffat kabelteve. Det känns stort. Jag har verkligen saknat "Worlds most Amazing Videos" och sunkiga sitcoms på femman. redan idag avnjöt jag en frukost framför precis ingenting. men det kändes bra. Nu slipper vi att kolla på intellektuella SVT-debatter, bara för att vi inte har några andra kanaler.

Vilket inte betyder att SVT och TV4 inte smugit in trashiga nonsens program i tablån. SVT som tidigare haft en aversion för pseudo realitysåpor kablar numera ut Den Arga Kocken, med Gordon Ramsey. I korthet handlar serien om Gordon Ramsey, stjärnkock, som anlitas av restauranger på dekis. Han åker dit, förolämpar kocken (som givetvis måste se förstående ut, han är  på teve trots allt), och gör om menyn. I slutet av programmet får man oftast reda på att restaurangägarna kånkade ett par månader senare, trots Ramseys försök.

TV4 har Licensed to Grill, världens härligaste matlagningsprogram. Rob Rainford grillar smarriga lammkotletter och blandar saftiga coleslaws med en oefterhärmlig entusiasm. I slutet av varje program bjuder han över sina kompisar (aka. inhyrda skådisar med perfekt Wella-skimrande hår och blekta tänder) och mumsar i sig allt till porrig sleazejazz i slowmotion.

Kabelteve och värme är annars en dödlig kombination. Jag orkar inte formulera några vettiga meningar (illa eftersom jag är på jobbet). Jag orkar inte kolla om det smugit in några korrmissar i det jag skriver just nu (illa eftersom jag stavar som en kratta).

Kommentarer
Postat av: Jonas

Ähh, SVT är egentligen det enda man behöver. De där "intellektuella" programen är ju det enda som gör dig mer allmänbildad en kabeltv-idioten bredvid. Gud vet hur många gånger jag har kunnat briljera på grund av SVT.

Och gällande sitcoms så kör faktiskt SVT den bästa, dvs. Fader Ted. Så jävla rolig brittisk humor (som du säkert hatar)! Men nu finns ju all anledning till oro. Att plocka viktiga pengar från samhälles- och nyhetsredaktionerna för egen producerad smörja, det betackar jag mig för. Kanske dags att börja bojkotta tv-licensen?

Postat av: Kasper

Vill man bilda sig är teve helt fel medium. Då läser jag hellre en bo. Till och med wikipedia känns stabilare. Och ju fler kanaler man har desto mer allmänbildad blir man. Även om det mesta är sörja, så får du ju ta del av olika sorters sörja. Eller hur?

2006-07-28 @ 15:44:39
Postat av: Jonas

Nix, det var vad politikerna först trodde när de släppte både radio- och tv-nätet fritt till marknaden. Men så här 15 år senare går det ju bara att konstatera. Den mediala mångfalden har blivit enfald, där kanalerna försöker konkurrera genom att använda samma koncept. Ta bara dokusåporna, som förmodligen är det mest lysande exemplet. Problemet är att SVT hoppar på samma karusell istället för att beakta sitt egentliga uppdrag. De ska inte se tittarna som kunder, utan som samhällesmedborgare. Och i den egenskapen ska deras främsta uppgift vara upplysare och demokrativärnare, inte en nöjeskanal.

2006-07-31 @ 07:58:32
URL: http://guldkorn.blogg.se
Postat av: Kasper

Cajuni, Cajuni, Cajuni. Jag måste bara säga välkommen upp i världen. Upptäckte du nyligen att SVT inte är bättre än de andra kanalerna?

De har ju länge kört "intellektuella "-program som Allsången, Robinsson, Riket, Shlager-cirkusen, Antikrundan, Rederiet mm. Eller är Svt på något sätt bättre för att de producerat dynga - som Rederiet, Varuhuset, Gäster med Gester, Diggiloo, Så ska det låta! - själva, istället för att gödsla in bajs från amerikanska kabelnätverk? Bajs är bajs, oavsett om det kommer från din rumpa, eller om du köper det från någon annan.

Du borde se mer lättsamt på det. Kampen är för länge sedan förlorad. Det är bara en tidsfråga innan SVT privatiseras helt och köps upp av Boniers. Favoriterna just nu är pseudojournalistiken i Fyrans Drevet, och de tveksamma baktankarna i Sexans Bullshit!.

2006-08-01 @ 13:11:06
Postat av: Jonas

Kasper, jag har alltid varit medveten om detta. Men, till skillnad från övriga kanaler, har de dessutom kunnat erbjuda kvalitetsprogram som Dokument Utifrån, Agenda, Debatt, Faktum (jag gillar det), Rapport & Aktuellt, Uppdrag Granskning (tycka vad man vill), Kobra, Kulturnyheterna m.m.

Sådant som övriga kanaler ALDRIG skulle sända.

2006-08-02 @ 09:22:35
URL: http://guldkorn.blogg.se
Postat av: Jonas

Ok, Fyran har Kalla Fakta och Nyheterna. Men de är skräp i jämförelse med SVT:s grejer. Och sedan när har TV4 någonsin visat en vettig dokumentär?

2006-08-02 @ 09:23:52
URL: http://guldkorn.blogg.se
Postat av: Kasper

Jonas du har uppenbarligen inte sett Man vs. Beast. En entimmes schlokumentär på fyran. Synopsis: Människor tävlar mot djur i olika grenar för att se vem som vinner ("Man or Beast!?"). Världsmästaren i Korvätning tävlar mot en utsvulten Grizzly om vem som kan klämma i sig 50 Hot Dogs först. En japanska sumobrottare kör dragkamp mot en orangutang för att se vem som är starkast. En amerikansk sprinter löper 100 meter mot en Zebra ("i really thougt i had him!"). Och en amerikansk Navy Seal klättrar längs en hinderbana mot en schimpans. Och höjdpunkten (trumvirvel tack); två elefanter drar en jumbojett i tävlan mot 40 dvärgar (!). Jag kan lova dig SVT skulle ALDRIG visa något av den kalibern.

2006-08-02 @ 21:08:29
URL: http://jagvetvardubor.blogg.se
Postat av: Jonas

Även om det där lät helt fantastiskt (ärligt talat, det lät fantastiskt), så definierar det knappast kvalitetsteve, vilket jag förstår att du förstår. Men vem vet i framtiden, när SVT bantar bort sitt intellektuella kapital? Kanske har TV4 en storkonkurrent på ingång gällande pseudo-dokumentärer och tramsiga svenskproduktioner.

2006-08-03 @ 09:45:21
URL: http://guldkorn.blogg.se
Postat av: Kasper

Om du förstår att jag förstår det, hur kommer det sig att du redan från början verkade missa ironin i mitt inlägg? Förutom "Licenssed to Grill"-delen. Det är faktiskt ett klockrent matlagningsprogram.

2006-08-03 @ 10:35:36
URL: http://jagvetvardubor.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback