Många bäckar små

#2205 - Crossing Over
imdb



Han som står där på affischen och kisar med ögonen, Harrisson Ford, var en gång i tiden ett säkert kort. Både för pengahungriga filmproducenter och oss som bara gillar att se film. Han är Han Solo. Han är Indiana Jones. Han är Rick Deckard.

Det var förr, det. Nu för tiden gör han nästan uteslutande riktigt skitfilm och känns tröttare i varje ny roll. Inte ens när han återigen tog på sig feodora-hatten lyckades han lyfta den rätt bleka Indiana Jones and The Kingdom of the Crystal Skull.

Är episodfilmen Crossing Over något undantag? Nej, och ja. Det är inte en lika genomusel film som till exempel Hollywood Homicide eller Random Hearts. Men Harrison Ford gör en roll vi har sett honom i förut och går på rutin. HAN gör en dålig film. Och när det största affischnamnet (och huvudrollen) är den minst intressanta karaktären att följa måste det ändå ses som ett misslyckande. Nu är inte Harrison det enda problemet i Crossing Over: Av de 6-7 parallela historier vi får följa i filmen (som en gång eller annan vävs samman) är hälften totalt ointressanta och klyschiga.

 

Jag undrar om Harrison fortfarande ligger sömnlös över att han tackade nej till roller i både American Beauty och Syriana.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback